A google képkereső 5 szuper funkciója

Google képkereső egy nagyon hasznos eszköz, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a világ minden tájáról származó képeket keressünk és találjunk meg. A keresőmotor algoritmusai olyan eredményeket szállítanak, amelyek a leginkább kapcsolódnak a keresési szavakhoz, témákhoz vagy képekhez.

Kutatási célokra használva a Google képkereső segít információkat gyűjteni, új ötleteket találni, vagy megérteni egy adott témát. Egy projekt, prezentáció vagy akár egy blog írás során gyakran előfordul, hogy vizuális anyagokat kell gyűjteni, amelyek segítségével a közönség jobban megérti a témát. A képkereső használatával könnyedén találhatunk inspiráló, érdekes és releváns képeket.

Az ismeretlen képek forrásának felderítése egy másik hasznos funkció, amit a Google képkereső kínál. Ha egy képet találsz, és szeretnéd megtudni, honnan származik, vagy szeretnél több információt szerezni róla, a kép alapján történő kereséssel megtalálhatod az eredeti webhelyet vagy a kapcsolódó tartalmakat.

A Google képkereső használatával azok is könnyebben megtalálhatják a keresett képeket, akik nehezen tudják szavakkal kifejezni, mit is keresnek pontosan. A kép alapján történő keresés lehetővé teszi számukra, hogy egyszerűen feltöltsenek vagy beillesztenek egy képet, és a keresőmotor megtalálja a hasonló képeket vagy a kapcsolódó tartalmakat.

A Google-on kép alapján történő keresés gyors és hatékony. Számos módja van a kép szerinti keresésnek, és mindegyik ugyanolyan egyszerű. Fusd át át milyen lehetőségeket hagytál ki eddig és kezd el használni!

Drag and drop képkeresés

A Google képkereső drag and drop funkciója lehetővé teszi a képkeresést anélkül, hogy be kellene gépelned a keresési szavakat. Ennek használatához nyisd meg a Google képkeresőt a böngésződben, és látogass el a https://www.google.com/imghp címre. Az ablakot kicsinyítheted, hogy kényelmesebb legyen számodra.

Amikor a képkereső oldala megjelenik, húzd és dobd a keresni kívánt képet a keresőmezőbe. A Google automatikusan elvégzi a keresést a kép alapján, és megjeleníti az eredményeket. (csak Firefox és Chrome böngészőben működik) Ezzel a módszerrel könnyen felderítheted a kép eredetét, hasonló képeket találhatsz, vagy megtudhatod, hogy milyen weboldalakon szerepel az adott kép.A számítógép webböngészőivel használhatod a fogd és vidd képkereső opciót.

Keresés kép alapján a Google Képekben

A Google Képekben közvetlenül is kereshetsz kép alapján. A Google Képek kép alapján történő keresése lehetővé teszi, hogy megtaláld a hasonló képeket, az eredetét, vagy az adott kép weboldalakon való megjelenését. A kép alapján történő kereséshez először nyisd meg a Google Képek weboldalát.

Ezután húzd és vidd az adott képet a keresőmezőbe, vagy kattints a kamera ikonra a keresőmezőben, és töltsd fel a képet. A Google Képek azonnal megjeleníti a találatokat, amelyek között hasonló képeket, az eredeti forrást és a kép kapcsán található információkat találhatsz. A keresés elindításához válaszd ki a megfelelő opciót, majd várd meg a találatok megjelenését.

keresés asztali gépen a google képkeresőben

Keresés kép alapján mobil eszközön Mobil eszközökön

Mobil eszközökön is használhatod a Google Képek kép alapján történő keresését. Először nyisd meg a Google Képek weboldalát a mobil böngésződben. Javasoljuk, hogy használd a böngésződ asztali verzióját, mivel ez lehetővé teszi a teljes funkcionalitás elérését. A böngésző beállításainál válaszd az „Asztali oldal kérését” vagy hasonló opciót.

Miután megnyitottad az asztali verziót, kattints a kamera ikonra a keresőmezőben. Válaszd a „Kép feltöltése” opciót, és engedélyezd a böngésző számára a hozzáférést a készülék képgalériájához vagy kamerájához. Válaszd ki vagy készítsd el a képet, amit szeretnél feltölteni, és nyomd meg a „Feltöltés” gombot. A Google Képek ezt követően megjeleníti a találatokat, amelyek között hasonló képeket, az eredeti forrást és a kép kapcsán található információkat találhatsz.

Keresés kép alapján a Google Chrome böngészőben

A Google Chrome böngészőben a kép alapján történő keresés egyszerű és gyors. Először nyisd meg a Google Chrome böngészőt, majd látogass el egy weboldalra, ahol találsz egy érdekes képet, amit szeretnél keresni. Kattints a képre jobb egérgombbal vagy érintőképernyős eszköz esetén hosszan nyomva tartva a képernyőt. A megjelenő menüben válaszd a „Keresés a kép alapján a Google-ban” vagy hasonló opciót, és a Google automatikusan elindítja a kép alapján történő keresést.

Képkeresés harmadik féltől származó alkalmazásokkal

Számos harmadik féltől származó alkalmazás is létezik, amelyek lehetővé teszik a kép alapján történő keresést. Ilyen alkalmazások például a TinEye és a Yandex képkereső. A használatukhoz töltsd le és telepítsd az alkalmazást, vagy látogass el a honlapjukra, és kövesd az adott oldalon található utasításokat.

A kép alapján történő keresés tehát sokoldalú, gyors és egyszerű módja annak, hogy megtaláld a képeken látható objektumokra, helyekre vagy személyekre vonatkozó információkat. Próbáld ki a fent említett módszereket, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt.

A google képkereső 5 szuper funkciója
Scroll to top