A keresőoptimalizálás működik – próbáld ki Te is

egy weboldal pozicionálása

Mi az a SEO?

A Search Engine Optimization (SEO) vagyis a weboldal optimalizálás olyan folyamat, melynek során egy weboldalt a keresőmotorok algoritmusai által meghatározott szabályokhoz, valamint a felhasználók elvárásaihoz igazítják. Ez végül javítja a weboldal helyezését az organikus keresési eredmények (SERP) között, növeli a betöltési sebességet, és fokozza az általános felhasználói élményt (UX), valamint az átkattintási arányt (CTR).

De egyszerűen mi ebből a lényeg? Az, hogy oldaladra potenciális ügyfelek érkeznek, anélkül, hogy drága hirdetésekre kellene költened.

Bízd ránk oldalad növekedését!

Tudtad, hogy hosszú távon a keresőoptimalizálás lehet a legolcsóbb módja az ügyfelek elérésének?

Engedd, hogy a felhasználók megtaláljanak. Ismerjük a módját hogyan jutassuk a oldaladat a kívánt pozíciókba ahhoz, hogy az internetezőket vásárlókká, a forgalmat pedig konverzióvá alakítsuk.

 

 
 

A keresőoptimalizálás dióhéjban

Miért kulcsfontosságú eszköz minden online vállalkozás számára. sokat emlegetett weboldal optimalizálás, más néven SEO (Search Engine Optimization)? A digitális világban, ahol az internet tele van millió és millió weboldallal, a te weboldaladnak meg kell küzdenie a helyéért a napon. Azonban a küzdelem nem emberekkel, hanem algoritmusokkal van. A Google és más keresőmotorok ezeket az algoritmusokat használják a weboldalak rangsorolásához. Az, hogy a weboldalad hogyan teljesít ezekben a rangsorokban, közvetlenül befolyásolja, hány ember talál rád. Ezért fontos a SEO: ez a módja annak, hogy ‘megsúgd’ a keresőmotoroknak, hogy a te oldalad az, amit a felhasználóknak látniuk kell. A SEO nemcsak hogy segít növelni a weboldalad láthatóságát, de javítja annak minőségét is, ami végül javítja a felhasználói élményt és növeli a konverziós arányokat. Tehát, ha a kérdés az, hogy miért fontos a SEO, a válasz egyszerű: mert anélkül a weboldalad eltűnhet a digitális világban. Az oldal optimalizálási folyamata több komponensből áll, és ritkán tekinthető egyszeri feladatnak. Az optimalizálás általában olyan kérdéseket érint, melyek egy már online lévő, de nem megfelelően hatékony vagy elvárásoknak nem megfelelő weboldal fejlesztésével kapcsolatosak. Az optimalizálási tevékenységeket legkönnyebben technikai és tartalmi kérdések szerint lehet csoportosítani.
a keresőoptimalizálási (SEO) munkák kétféle módon végezhetők: a weboldaladon belül és kívül. Az ideális eredmények elérése érdekében mindkét típusú optimalizálást párhuzamosan kell alkalmazni. A SEO szakértőknek nem csak az online marketing területén, de a weboldal tervezésben, a grafikus designban is jártasnak kell lenniük.

A SEO előnyei:

 • Fokozott láthatóság a keresőben: A SEO segítségével a weboldalak láthatósága a keresőmotorok találati listáján (SERP) növekedhet, ami több lehetséges ügyfelet vonz a vállalkozásodhoz.
 • Nagyobb hitelesség az ügyfelek szemében: Lehetővé teszi a weboldalaknak, hogy bizalmat és hitelességet építsenek fel a leendő ügyfelek körében, hiszen a keresőmotorok azokat a weboldalakat részesítik előnyben, melyek megbízhatóak és tartalmuk releváns a felhasználók kereséséhez.
De mi is határozza meg a sorrendet a keresőmotorok organikus találatai között? Az organikus keresési eredmények sorrendjét számos tényező befolyásolja, melyek az adott keresőmotor használta algoritmustól függően változhatnak. A széles körben használt keresőmotorok, mint például a Google, összetett és folyamatosan fejlődő algoritmusokra támaszkodnak, és az alábbiakban részletezett tényezők befolyásolják a a keresőkben való megjelenést.
A keresőmotorok organikus találatainak sorrendjét több, összetett algoritmus határozza meg. Ezek a rangsorolási algoritmusok számos tényezőt vesznek figyelembe, melyek közül a legfontosabbak a következők:
 • Tartalom és kulcsszavak relevanciája: Az oldalon található tartalomnak meg kell felelnie a felhasználó keresési lekérdezésének. A keresőmotorok figyelembe veszik a tartalom szövegét, a címeket, az alt attribútumokat, az URL-eket és a meta leírásokat.
 • Link profil: A backlink profil, vagyis a weboldalra mutató linkek minősége és mennyisége is nagyon fontos. Minél több minőségi hivatkozás érkezik egy oldalra más megbízható weboldalakról, annál magasabb rangot kap a keresőmotorokban.
 • Oldal betöltődési sebessége: A lassú oldalakat a felhasználók hamarabb elhagyják, így a keresőmotorok is alacsonyabbra értékelik őket.
 • Mobilbarát dizájn: Az oldalnak jól kell működnie minden eszközön, beleértve a mobilokat is, mivel a mobil keresések mára már meghaladják az asztali kereséseket.
 • Oldal biztonsága: A HTTPS használata, amely biztosítja a felhasználók biztonságos kapcsolatát az oldallal, szintén fontos rangsorolási tényező.
 • Felhasználói viselkedés: A keresőmotorok figyelembe veszik a felhasználók viselkedését is, például az oldalon töltött időt, a visszapattanási arányt és a felhasználói interakciókat.
 • Tartalom frissessége: A rendszeresen frissített és aktuális tartalom előnyt jelent a rangsorolásban.
 

Mi a keresőoptimalizálás alapja?

Az a pillanat, amikor a Google keresőmotor a keresési eredmények között felajánlja a weboldaladat, esélyt teremt hogy, a széles világ rád találjon. A Google biztosít ehhez egy kis „varázsgömböt” is, mely minden kérdésedre választ ad. A Google Search Console segítségével  áttekintheted, melyik oldalad szerepel a Google indexében, ami a weboldal optimalizálásának alapját képezi. Ha valamiért az oldalad nem szerepel a Google indexében, akkor nincs mit szerkeszteni. A Google Search Console segít a lehetséges indexelési problémák feltárásában. Az optimális működéshez fontos, hogy az oldalad helyesen legyen indexelve – ez az első lépés.

Hogy hogyan ellenőrizheted, hogy oldalad indexelve van a keresőbe? Csak írd be a Site: domain. parancsot a felső sorba, és máris látod a z indexelt oldalakat.

Amikor arra a döntésre jutunk, hogy saját weboldalt készítünk, azonnal elkezdjük azt a Google irányelvei és a felhasználók igényei szerint tervezni. Azonban fontos, hogy rendelkezz a szükséges készségekkel. A weboldalak optimalizálásában a SEO kulcselem, melynek során a linképítés és a tartalommarketing mellett a weboldal teljes technikai optimalizálására is sor kerül. 

Miért fontos a jó helyezés?

Az oldalad helyezése a keresési eredményekben alapvető jelentőségű, mivel ez nagymértékben befolyásolja a láthatóságodat a potenciális ügyfelek előtt. A keresőmotor-optimalizálás (SEO) kulcsszerepet játszik ebben, hiszen a Google és más keresőmotorok algoritmusai döntik el, hogy honlapod milyen magas pozíciót ér el a találati listán. Ha weboldalad nem kerül fel a lista elejére, az ügyfelek kevésbé valószínű, hogy észreveszik és meglátogatják.

A keresőmotorok, mint például a Google, jelentős forgalmi forrást jelentenek a legtöbb weboldal számára, és hatékony eszköznek bizonyulnak az új ügyfelek megszerzésében.

A statisztikák szerint az első pozícióban található oldalak vonzzák a legnagyobb forgalmat:

Asztali számítógépeken 41,07%, míg mobil eszközökön 39,13% átkattintási aránnyal.

Ezt követi a második hely, amely 12,78%-os (asztali) és 11,9%-os (mobil) átkattintási aránnyal rendelkezik.

A harmadik hely 8,58%-os (asztali) és 8,33%-os (mobil) átkattintási aránnyal bír.

A lista végére érve látható, hogy a látogatók száma jelentősen csökken: a negyedik hely 6,01% (asztali) és 4,64% (mobil), az ötödik hely 6,01% (asztali) és 2,11% (mobil), a hatodik hely 2,5% (asztali) és 1,93% (mobil), a hetedik hely 2,16% (asztali) és 1,65% (mobil), a nyolcadik hely 3,55% (asztali) és 1,89% (mobil), a kilencedik hely 3% (asztali) és 1,58% (mobil), míg a tizedik hely csupán 1,77% (asztali) és 1,45% (mobil) átkattintási aránnyal rendelkezik.

Ez az adatok is alátámasztják, hogy a keresőmotor-optimalizálás és a magas pozíciók elérése nélkülözhetetlen az online láthatóság és az üzleti siker szempontjából.

Tény, hogy az  interneten a felhasználók nem szeretnek sokat görgetni a keresési eredmények között. Leginkább a legelső oldalon, és még inkább az első három találat között keresik a számukra legjobb választ. Ezért, ha a célod a minőségi organikus forgalom maximalizálása a keresőmotor találati oldalakról (SERP-kről), akkor az a legideálisabb, ha weboldalad nem csupán az első oldalra kerül, hanem az első három helyezett közé. Ha ez nem sikerül, akkor jelentős mennyiségű potenciális ügyfelet és nyereséget veszíthetsz el.

Az oldalad pozíciójának optimalizálása hosszútávú folyamat. Nem várható el, hogy weboldalad rögtön az első helyen szerepeljen a keresési eredmények között. Azonban rendszeres és gondos optimalizálással, valamint a weboldal folyamatos fejlesztésével fokozatosan javulhat a helyezésed a Google rangsorában. Ez a folyamat időigényes, de hosszú távon megtérülő befektetés.

Ismerősen cseng, a SEO audit kifejezés?

Nézzük meg mire jó! A SEO audit egyfajta mélyreható vizsgálódás, amelynek során szakemberek alaposan átnézik a weboldalad, hogy felfedezzék a keresőoptimalizálási lehetőségeket és problémákat. Ez az átvizsgálás nem csak az oldalad felületes szintjét érinti, hanem az alapoktól kezdve feltárja azokat az elemeket is, melyek hatással lehetnek a keresőmotorok általi indexelésre és rangsorolásra. A SEO audit tehát magába foglalja a technikai elemzést, a tartalmi elemzést és a hivatkozások, linkprofil elemzését is. Célja, hogy átfogó képet kapjunk a weboldal jelenlegi SEO állapotáról, és konkrét javaslatokat tegyünk a további fejlesztésre. Minden weboldalnak időnként szüksége van ilyen „egészségügyi” ellenőrzésre, hiszen csak így biztosítható, hogy folyamatosan megfelel a keresőmotorok és a felhasználók elvárásainak.

 • Célkitűzés: Az első lépés mindig az, hogy meghatározzuk a weboldalunk céljait és a SEO audit során megvizsgáljuk, hogy ezek a célok hogyan érhetők el.

 • Technikai elemzés: Ebben a szakaszban megvizsgáljuk a weboldal technikai jellemzőit, mint például a betöltési idő, a reszponzivitás, a URL struktúra és a robots.txt fájl megfelelősége.

 • On-page SEO elemzés: Ebben a fázisban megvizsgáljuk a weboldal tartalmi elemeit, beleértve a meta tagokat, a kulcsszóhasználatot, a fejlécek struktúráját, az alt tag-eket és a belső linkelést.

 • Off-page SEO elemzés: Itt a weboldalunk külső tényezőit vizsgáljuk meg, mint például a bejövő linkprofil, a domain autoritás és a közösségi média jelenlét.

 • Konkurenciaelemzés: Ebben a lépésben a versenytársak SEO stratégiáit és taktikáit vizsgáljuk meg, hogy lássuk, milyen lépésekkel lehetünk versenyképesebbek.

 • SEO stratégia kialakítása: Az előző lépések alapján kialakítjuk a SEO stratégiánkat, mely tartalmazza a javítandó területeket és a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Most ugrik a majom a vízbe: A weboldal SEO optimalizálása

 Az, hogy milyen könnyen találja meg a célközönségünk a weboldalunkat, nagymértékben befolyásolja a vállalkozásunk sikerét. Ezért elengedhetetlen az SEO, vagyis a keresőmotor-optimalizálás alkalmazása.

Az SEO optimalizálás magában foglalja a weboldalak olyan módosításait, amelyek javítják a láthatóságukat a keresőmotorokban, így növelve a forgalmat és elősegítve a konverziókat. Az alábbi lista – bár igyekeztünk nagyon összefoglalni-  nem tűnik igazán vonzónak, különösen nem, ha belegondolunk, hogy ezt mind végig kell csinálni, méghozzá lépésről-lépésre.

 

Az optimalizálás, legyen szó bármely területről, mindig többféle feladatot tartalmaz. Nézzük meg a legfontosabbakat a weboldalak optimalizálása (SEO) szempontjából, kezdjük az oldalon belüli azaz On-page SEO tevékenységekkel:

A legrelevánsabb és legkeresettebb kulcsszavakat azonosítjuk, amelyeket a célközönség használja a termékeink, szolgáltatásaink vagy tartalmunk keresésére. Kérdés, hogy a weboldalunk tartalmazza-e a szükséges termékeket, kategóriákat, cikkeket vagy szolgáltatásokat?

A jól megszervezett kategóriák, alkategóriák és aloldalak segítségével a felhasználó könnyebben navigálhat a weboldalon, és gyorsabban megtalálhatja, amit keres. Fontos, hogy egyszerű és világos szerkezetre törekedjünk.

Ez a folyamat segít ellenőrizni, hogy a weboldalunk aloldalai megfelelően jelennek-e

Mennyi idő alatt töltődik be a weboldalunk? Ez egy kulcsfontosságú tényező a Google számára, és lassú betöltési idő gyakran magasabb visszafordulási arányt eredményez. A PageSpeed Insights eszközzel tudjuk ellenőrizni a weboldalunk sebességét.

Az oldal címéről és leírásáról van szó. Fontos, hogy minden URL-nek egyedi metaadatokkal kell rendelkeznie, mert a Google robotjai ezt figyelik, és a jól megválasztott adatok növelhetik a kattintási arányt (CTR).

Ez a leírás az oldalon található képekről. Ha jól van kitöltve, javíthatja a keresőmotorokban való láthatóságot.

Egy jól működő, reszponzív weboldalnak minden eszközön, asztali számítógépen és mobiltelefonon egyaránt jól kell működnie. Egy nem reszponzív oldal nemcsak rosszul néz ki a Google szemében, de a látogatókat sem vonzza.

A belső linkek olyan hivatkozások, amelyek az egyik oldalunkról a másikra mutatnak. A hatékony belső linkelési struktúra segít a felhasználóknak könnyebben navigálni az oldalunkon, és lehetővé teszi a Google számára is, hogy jobban megértse az oldalunk struktúráját és tartalmát.Az oldalon belül jól elhelyezett hivatkozások segítenek a felhasználóknak szabadabban böngészni az oldalt, és gyakran irányítják őket a blogról a termékekhez, szolgáltatásokhoz vagy kategóriákhoz. 

Ez a terület már mélyebb ismereteket igényel a HTML és CSS területén. A strukturált adatok segítenek jobban meghatározni a tartalom jelentését, ami lehetővé teszi a Google számára, hogy jobban megértse, mit talál egy adott oldalon, ezáltal növelve a jobb rangsorolás esélyét a keresőben.

Minden webcímnek (URL) könnyen olvashatónak és értelmezhetőnek kell lennie a felhasználók számára. Kerüljük a felesleges karaktereket, mint például a # és a %, és az aláhúzás helyett használjunk kötőjelet.

 Kulcsszókutatás: a későbbi siker fontos alappillére

A kulcsszókutatás, mint a SEO szerves része, kritikus szerepet játszik weboldalunk láthatóságának növelésében a világhálón. Miért kellenek annyira a kulcsszavak? Nos, a felhasználók leggyakrabban kulcsszavakat használnak a keresési szándékuk kifejezésére, így a helyesen kiválasztott kulcsszavak segítenek minket abban, hogy megfelelő tartalmat készítsünk a célközönségünk számára, és egyúttal növeljük oldalunk rangsorolását a keresőmotorokban.

A kulcsszókutatás során megpróbáljuk meghatározni, milyen kifejezéseket használnak a felhasználók a kereséshez, amikor a mi termékünkkel, szolgáltatásunkkal vagy tartalmunkkal kapcsolatos információt keresnek. Emellett a kutatás folyamán arra is törekedünk, hogy feltárjuk azokat a kulcsszavakat, amelyeket a konkurencia használ, és megvizsgáljuk, hogyan rangsorolják őket a keresőmotorok.

Szerencsére kiváló szoftverek segítik munkánkat, így a munka oroszlánrészét  el is végzik helyettünk.A következő eszközök nagyon népszerűek és hatékonyak a kulcsszókutatáshoz:

Ezekre az eszközökre támaszkodhatunk

Létezik néhány  kulcsfontosságú eszköz ahhoz, hogy az SEO szakemberek átláthatóbban és hatékonyabban végezhessék munkájukat, legyen szó oldalak belső (on-page) optimalizálásáról, linképítésről, technikai SEO-ról, vagy akár kulcsszókutatásról. 

Egy rendkívül hatékony webanalitikai eszköz, amely részletes betekintést nyújt a weboldalad látogatóinak viselkedéséről, segítve ezzel a felhasználói élmény optimalizálását és a konverziós arányok javítását.

Egy ingyenes eszköz a Google-tól, amely segít nyomon követni a weboldalad teljesítményét a keresési eredményekben, és azonnali értesítést kapni a webhelyeddel kapcsolatos problémákról.

Egy sokoldalú digitális marketing eszköz, amely tartalmaz SEO analitikát, hirdetési tervkészítőt, tartalom optimalizálást és még sok más funkciót a hatékony online marketing stratégia kialakításához.

Az Ahrefs egy másik komplex SEO eszköz, amelynek kulcsszókutató funkciója van. Az Ahrefs az egyik legjobb eszköz a konkurenciaelemzéshez, és a kulcsszókutatás során is hasznos információkat szolgáltat.

Ez az eszköz a Moz cég által került kifejlesztésre és tartalmaz egy kulcsszókutató funkciót. A Moz Keyword Explorer előrejelzéseket kínál a kulcsszavak népszerűségéről és a versenyről.

 Az Ubersuggest egy ingyenes eszköz, amelyet a SEO szakértő Neil Patel fejlesztett ki. Számos hasznos funkcióval rendelkezik, beleértve a kulcsszó ötleteket és a verseny elemzését.

Egy kiváló SEO bővítmény WordPress weboldalakhoz, amely segít optimalizálni a tartalmat a keresőmotorok számára, valamint hasznos tanácsokkal szolgál a weboldal SEO teljesítményének javításához

Egy gyors és hatékony weboldal-elemző eszköz, amely képes azonosítani a technikai SEO problémákat és segít a weboldal struktúrájának optimalizálásában.

GTmetrix: Az oldal sebességének monitorozására használjuk ezt az ingyenes és könnyen beállítható eszközt, ami a weboldal betöltési idejét, a JavaScript teljesítményt, a képek optimalizálását és más technikai tényezőket vizsgálja.

Mindezek az eszközök különböző funkciókkal rendelkeznek, és mindenki számára másik lehet a legmegfelelőbb a célok és az igények függvényében. A legfontosabb, hogy olyan eszközt válasszunk, amely jól illeszkedik a munkafolyamatunkba és segít a legjobb kulcsszavak megtalálásában.

page speed insight

 Milyen gyorsan várhatóak az eredmények az optimalizálás után?

Az SEO optimalizálás kifinomult folyamat, amely  szakértelmet és időt követel. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az első változások általában 3-5 hét után kezdenek észrevehetővé válni. Ezt a periódust a weboldal nagysága, a célzott kulcsszavak száma, és az optimalizálás végrehajtásának sebessége is befolyásolja.

Nincs univerzális módszer, amely minden esetben biztosítaná a kiváló SEO teljesítményt, amely teljes mértékben megfelel a Google keresési kritériumainak. Főleg egy olyan iparágban, ahol a best practice-ek, az algoritmusok működése, és a piaci normák gyorsan változhatnak.

Mikor kerül a weboldalam a Google keresési eredmények első oldalára?

Ez a kérdés nem könnyen megválaszolható. Első lépésként, a kulcsszavak kiválasztása létfontosságú. Ha nagyon népszerű kifejezést választasz a vállalkozásod számára, akkor sok versenytárssal számolhatsz és a kezdő helyzeted valószínűleg a TOP 100-on kívül esik. Ezért sokszor, különösen a SEO munkák megkezdésekor, célszerű olyan kulcsszavakat választani, amelyek számodra fontosak, de hozzájuk egyedi jellemzőket is hozzáadva, mint például a szolgáltatás típusát vagy a helyet. Ez segíthet abban, hogy weboldalad gyorsabban felkerüljön a Google találatai közé, még ha a havi keresések száma kisebb is lesz.

Ugyanilyen fontos a weboldal megfelelő optimalizálása, mind a választott kulcsszavakra, mind a felhasználók számára biztosított átláthatóság és olvashatóság érdekében, valamint a Google komplex algoritmusai számára. Ezek az algoritmusok nem teljesen ismertek, ráadásul folyamatosan frissülnek, évente akár 100 változást is bevezethetnek. Emiatt rendkívül fontos a weboldal folyamatos monitorozása és analízise, beleértve a Google folyamatosan változó követelményeihez való igazodást. Ehhez kapcsolódóan kiemelkedően fontos a hatékony linképítés, azaz a természetes linkprofil kialakítása, ami tartalmazza a weboldalon megjelenő értékes publikációkat is, amelyeket a Google magasra értékel.

A tartalommarketing és a tematikus fórumokon történő aktív jelenlét, , szintén hozzájárul a linkprofil diverzifikálásához. Az említett szabályok követése növelheti a weboldal esélyét arra, hogy a Google keresési találatai közül a TOP 10-be kerüljön. Ennek eredményeképpen, még ha kisebb léptékben is, gyorsabban felkeltheti egy potenciális vásárló figyelmét.

Egy dolog azonban biztos: a SEO nem sprint, hanem maraton. Az eredmények nem jönnek létre egyik napról a másikra, és a sikerhez szükséges az idő, a szakértői tudás, és a folyamatos odafigyelés. A digitális tér gyorsan változik, és a SEO stratégiák is folyamatosan alkalmazkodnak ehhez a változáshoz, ezért nagyon fontos, hogy nyitottak legyünk az új technikákra és a piac változásaira.

SEO-ra vagy inkább reklámra költsek?

A fenti kérdés sokakban felmerül. Nos, a válasz nem fekete-fehér. Sokan azt javasolják, hogy ideális esetben mindkettőt használjuk együttesen. A döntést befolyásolhatja az iparág és az időkeret, amiben eredményt szeretnénk látni.

Tény, hogy a reklámok gyorsabban hoznak látható eredményeket, viszont folyamatos és versenyfüggő költségvetést igényelnek. A szakértők szerint és ideális esetben körülbelül 3 hónap után a reklámkampányoknak már elegendő célközönséget és adatot kellene gyűjteniük ahhoz, hogy a tevékenységeket úgy optimalizálják, hogy azok a költségeket meghaladó bevételeket generáljanak. Azonban ez nem minden esetben működik, és nagyban függ a hirdetett termék vagy szolgáltatás iparágától.

Az SEO ezzel szemben inkább hosszú távú befektetés, amely türelmet, aprólékos munkát és szabályszerűséget igényel. Hogy mennyi idő alatt jutunk be a TOP 10-be, az rengeteg tényezőtől függ, többek között az iparág versenyképességétől és a célzott kulcsszavaktól. Nagyobb keresettségű kulcsszavak esetén a szakértők legalább 12 hónapot saccolnak a keresési eredmények első oldalára (TOP 10) való eljutáshoz, de ez néha ennél jóval többre is elhúzódhat.

Létezik-e valóban ingyenes keresőoptimalizálás?

 Első látásra, azt hihetnénk, hogy a reklámok és az SEO egyaránt igényelnek komoly szakértelmet és időráfordítást,  és hogy néhány kattintással beállíthatunk egy hirdetési kampányt a Google Ads hálózatában. De a valóságban könnyen tapasztalhatjuk, hogy az eredmény csupán a befektetett költségvetés elégetése lesz.

Az SEO esetében a helyzet hasonló. Itt is fontos a szakértői tudás, akár a weboldal megfelelő optimalizálását, akár a minőségi weboldalakhoz való linkelés területén. 

De vajon létezik-e valóban ingyenes keresőoptimalizálás? Az igazság az, hogy  a rangsorban való előnyös helyezkedés általában nem jön létre magától. Az ingyenes keresőoptimalizálás inkább arról szól, hogy saját magunk is elvégezhetjük a weboldalunk optimalizálását, ehhez azonban szükség van szakmai ismeretekre, időre és energiára. És igen, a tapasztalat is hatalmas szerepet játszik, hiszen a komplex problémák megoldásához nem elég csak egy SEO bővítményt feltelepíteni a WordPress oldalunkra.

Ezért érdemes szakértő segítségét kérni. Egy keresőoptimalizálással foglalkozó ügynökség vagy SEO szakember rengeteg tapasztalattal rendelkezik, szervezetten dolgozik, tervezi és menedzseli a SEO kampányokat, valamint garanciát vállal a munkájára. 

Összefoglalva, a SEO megtanulható, de komoly szorgalmat és kitartást igényel. Ha valaki komolyan szeretne foglalkozni a saját organikus forgalmának növelésével, számoljon vele, hogy számos ismeretet kell elsajátítania.

Fontos megjegyezni, hogy nem elég, ha egyszer csak beállítunk néhány kampányt vagy optimalizáljuk a weboldalunkat, majd egyszerűen várnánk a sikert.  A folyamatos ellenőrzés, a helyzet helyes értékelése és a stratégia frissítése elengedhetetlen része a folyamatnak. Ez a feladat könnyebben elvégezhető egy  SEO szakértővel együttműködve.

Esettanulmányok

Segíthetünk?

Kérj ingyenes online konzultációt és beszéljünk az oldaladról! 

Ha úgy érzed, hogy elveszettél az online térben, vagy nem találod a megfelelő utat az ügyfelekhez, akkor segítünk felfedezni weboldalad igazi potenciálját!

Keress bátran, válassz csomagjaink közül, vagy kérj egyéni konstrukciót és dolgozzunk együtt!

Scroll to top